text

Dakidarría

Ska Reggae Punk | Galiza

Biografía

Dakidarría é unha banda galega de música, creada a principios dos anos 2000 entre Nigrán e o Val Miñor, que fusiona ska punk e reggae.

As súas letras comezaron sendo en castelán pero, co paso dos anos, a banda foi tomando conciencia do problema lingüístico en Galiza e comezaron a gravar as súas cancións en galego, ademais de teren cantado noutra decena de linguas durante a súa traxectoria. As súas letras lanzan unha mensaxe de crítica política e social contra o capitalismo, a globalización, o consumismo e a alienación, e defendendo o internacionalismo, a liberdade dos pobos e a diversidade cultural.

Gira

Nuevo Disco en 2022

Artistas

  • Gabri: Voz y guitarra
  • Simón: Guitarra y coros
  • Xavi: Bajo y coros
  • Ruan: Teclados
  • Juaqui: Trompeta y voces
  • Anxo: Saxo y voces
  • Maki: Batería

Página Web

   

Redes sociales

Discografía

  • Filosofía Incendiaria (2018)
  • De cuncas e de mar [en directo] (2015)
  • …Utopías emergentes (2011)
  • Realidades alienantes… (2010)
  • El futuro nunca existió (2008)
  • Fragasaurus Rex (2005)

Créditos fotógrafo/a

Descargas